IT

Philipsovo osvetljenje na stadionima Svetskog kupa u Južnoj Africi daje preko 10% više svetlosti

Kompanija Philips, dugogodišnji oficijalni sponzor FIFA Svetskog prvenstva, ove godine osvetlila je šest od ukupno deset stadiona, na kojima se igraju utakmice u Južnoj Africi. Philipsovo osvetljenje postavljeno je na stadione “Soccer City” u Johanesburgu, gde se zvanično otvorilo prvenstvo i gde će se igrati finalni meč, “Ellis Park” stadion, “Royal Bafokeng” stadion u Rustenburgu, “Moses Mabhida” stadion u Durbanu, “Peter Mokaba” stadion u Polokvaneu i “Nelson Mandela” stadion u Port Elizabetu na kome se igra meč za treće mesto i na kome je Srbija pobedila Nemačku.

Za Svetski kup u Južnoj Africi, je unapređen optički sistem tako da stadionski reflektor daje oko 10% više svetlosti nego ranije! Na ovaj način se smanjuje broj sijalica koje se ugrađuju, a samim tim ostvaruje se značajna ušteda na početnoj investiciji, u potrošnji energije i troškovima održavanja” – objašnjava Mladen Šupić, specijalista za sportsko osvetljenje u Philipsu, odgovoran za područje Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Na najznačajnijim južnoafričkim stadionima gledaoci će imati najbolje uslove za posmatranje utakmica koji im garantuje Philipsov “state of the art” sistem osvetljenja koji kreira teatarsku atmosferu. Reč je o Philipsovom projektoru ArenaVision MFV404, koji je trenutno najkvalitetniji na svetskom tržištu.

Poznato je da Philips osvetljava više od polovine svetskih stadiona, kao i 70% stadiona u engleskoj Premijer Ligi. Novi ArenaVision koncept prvi put je primenjen na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. kada je osvetljeno osam nemačkih stadiona.

Leave a Reply