Događaji · IT

Pobeda ekipe iz Srbije na Siemens Regionalnom fudbalskom takmičenju

Na Siemens Regionalnom fudbalskom takmičenju koje je održano u periodu od 2. do 4. maja 2008. godine u Kranju u Sloveniji tim iz Srbije osvojio je prvo mesto. Pored tima iz Srbije učestvovali su timovi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na prvom internacionalnom turniru koji je kompanija Siemens organizovala za mlade fudbalere godišta 1994. i mlađe učestvovali su tim iz Srbije koju je predstavljao Fudbalski savez Beograda, tim iz Slovenije sa Fudbalskim klubom Triglav, tim iz Bosne i Hercegovine sa Fudbalskim klubom Sarajevo i tim iz Hrvatske sa Fudbalskim klubom Varaždin. Turnir je održan prema FIFA standardima na travnatoj podlozi u trajanju od 2x30minuta po utakmici. Ekipa iz Srbije osvojila je 9 bodova pobedivši ekipu iz Bosne i Hercegovine 4:0, Hrvatske 1:0 i Slovenije 2:0.  Igrači Grujić, Ćirić i Ninković osvojili su nagradu u žongliranju lopte.

Najmlađi su imali prilike da posete Brdo koje je sedište predsedništva Evropske Unije u Sloveniji, da prošetaju Bledom i da bolje upoznaju grad Kranj. Ovaj turnir ostaće zapamćen po pobedi tima iz Srbije, a svakako će postati tradicija koja će okupljati mlade fudbalere sa ovih prostora koji će pored nagrada steći i nova poznanstva.

Leave a Reply