IT

Počela finalna faza Ericsson nagradnog konkursa

Druga opciona faza Ericsson Application Award 2012 nagradnog konkursa na temu „Aplikacije za dobrobit društva“ završena je proglašenjem pobednika 12. decembra. Pobednik ove faze je CareFactor iz Švedske dok je drugo mesto zauzeo tim NabdaCare iz Egipta. Pobednici su kao poklon dobili Sony Ericsson Xperia Arc telefone i LiveView uređaje. Takođe, CareFactor tim dobio je Connect to learn školarinu kojom će omogućiti srednjoškolsko obrazovanje jednoj devojčici iz Subsaharske Afrike.

U finalnoj fazi takmičenja se od prijavljenih timova očekuje da naprave Android aplikaciju na temu „Umreženog društva“ upotrebljavajući barem jedan Ericsson API i da kreiraju kratak film do 3 minuta u kojem će predstaviti svoju aplikaciju i prikazati njene benefite. Pravo učešća na Ericsson Application Awards 2012 imaju svi student kao i zaposleni u malim i srednjim kompanijama (do 100 zaposlenih) koje posluju u telekomunikacionom sektoru.

Prijavljivanje učesnika za finalnu fazu takmičenja otvoreno je do 28. februara 2012, dok će pobednici biti proglašeni i nagrađeni na specijalnoj svečanosti, koja će biti održana u maju 2012. Novčana nagrada za prvoplasirani tim, u obe kategorije, je 15.000 evra, odnosno 10.000 evra za drugoplasirani uz poklon telefone kompanije Sony Ericsson. Trećeplasiranom timu pripašće nagrada od 5.000 evra.

Više informacija dostupno je na sledećoj adresi: www.ericssonapplicationawards.com, kao i na www.facebook.com/ericsson.application.awards.

Leave a Reply