IT

Počeo ciklus takmičenja “Create the future”

Počeo je novi ciklus takmičenja kompanije Siemens – „Create the Future“. Ovaj projekat još jedan je u nizu projekata koje kompanija Siemens sprovodi u okviru svog programa „Korporativna društvena odgovornost“ u cilju edukacije mladih. Takmičenje se sprovodi pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda – Gradska uprava Sekretarijat za obrazovanje. Učenici osnovnih i srednjih škola iz svih beogradskih opština imaju mogućnost da učestvuju na takmičenju, koje se sprovodi pod unapred definisanim propozicijama. Prijavljivanje učenika za Siemensovo takmičenje „Create the future“ počelo je 28. januara i trajaće do 28. februara 2008. godine. Rok za predaju gotovih prezentacija je 25. april 2008. godine, a svečano proglašenje pobednika takmičenja „Create the future“ biće organizovano krajem maja 2008. godine.

„Create the future“ predstavlja takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u izradi multimedijalnih prezentacija. Pravo učešća imaju svi učenici od 12 do 19 godina iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije Beograda. Timovi učenika, koji mogu biti sastavljeni iz istog ili iz nekoliko različitih razreda iste škole, moraju imati jednog nastavnika – mentora. Svaki tim učenika treba da napravi multimedijalnu prezentaciju na temu „Beograd 2020. godine”.

Prezentacije ne smeju biti veće od 300MB i duže od 20 strana. Učenici su slobodni da koriste softver koji žele. Prezentacije će se ocenjivati prema unapred definisanim kriterijumima, od strane stručnog žirija sastavljenog od predstavnika nauke, omladine i multimedija.

Timovi će se takmičiti u dve starosne kategorije:

* Od 12 do 15 godina
* Od 16 do 19 godina

Prijavljivanje na takmičenje vrši se isključivo online preko internet adrese: www.siemens.co.yu/createthefuture i to najkasnije do 28. februara 2008. godine.

Više informacija možete pronaći na internet adresi: www.siemens.co.yu/createthefuture

Leave a Reply