IT

Počinju IT obuke za nezaposlene u Novom Sadu

Drugi ciklus projekta „Digitalna akademija”, koji realizuju kompanija Samsung i Nacionalna služba za zapošljavanje, počinje 8. maja u Novom Sadu, obukama iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

Od 126 testiranih kandidata sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koji su se prijavili za pohađanje „Digitalne akademije“, njih 75 sa najvećim brojem bodova, imaće priliku da kroz ove obuke stekne neophodne veštine i znanja iz IT oblasti.

nsz

Tokom naredna četiri meseca, u Edukativnom centru u Novom Sadu, predavanja  će biti održana za inženjere mrežnih sistema, PhPWeb programere, Android programere, dizajnere kompjuterskih igrica i programere Windows aplikacija. Treninzi su koncipirani tako da polaznicima pruže uvid u IT oblasti koje su trenutno aktuelne u svetu, dobru osnovu za samostalan rad ili zaposlenje, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva.

 

Projekat „Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji koji su potpisali Samsung i Ministarstvo rada, sa ciljem razvoja kompetentnosti 225 nezaposlenih lica sa teritorije Niša, Novog Sada i Beograda i povećanja broja zaposlenih u Srbiji. Kandidate na osnovu prethodno definisanih kriterijuma i stručnosti bira Nacionalna služba za zapošljavanje.

Leave a Reply