siemens
IT

Podrška Nemačke Siemens-u u Srbiji

Ambasador Nemačke u Srbiji, Njegova Ekselencija gospodin Hajnc Vilhelm i novoimenovana savetnica i rukovodilac privrednog odeljenja nemačke ambasade u Beogradu, gospođa Gabriela Renate Beneman, posetili su poslovne prostorije Siemens-a u Beogradu kako bi se bliže upoznali sa poslovanjem ove velike kompanije u Srbiji. Diplomatski predstavnici Nemačke najavili su nastavak saradnje na polju promovisanja i podsticanja privrednih aktivnosti između Srbije i Nemačke.

siemens

„Među najznačajnijim stranim investicijama u proteklih 12 godina, najviše ulagača stiglo je iz Nemačke. Danas, 400 kompanija sa nemačkim kapitalom zapošljava više od 20.000 ljudi u Srbiji. Siemens-ova fabrika u Subotici, koja poslaju već deset godina, je među najuspešnijima i jedna je od deset najvećih izvoznika u našoj zemlji. O tome govori i podatak da je od ukupog broja vetrogeneratora instaliranih širom Evrope, svaki četvrti proizveden upravo u našoj fabrici u Subotici.“, izjavio je direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd, gospodin Tihomir Rajlić, ujedno i direktor nemačko-srpskog privrednog udruženja, nadležan za industriju, energetiku i infrastrukturu.

Rajlić je izjavio da je jedna od ključnih stvari za privlačenje investicija u realnom sektoru izgradnja adekvatne infrastrukture. „Potrebno je obezbediti bržu realizaciju infrastrukturnih i energetskih projekata jer bez održivog energetskog snabdevanja i adekvatne infrastrukture, država ne može očekivati da će investitori doći u većem broju.“

Ambasador Nemačke u Srbiji, Njegova Ekselencija gospodin Hajnc Vilhelm i novoimenovana savetnica i rukovodilac privrednog odeljenja nemačke ambasade u Beogradu, gospođa Gabriela Renate Beneman složili su se da je upravo poslovanje Simens-a u Srbiji primer dobre prakse i da Nemački privrednici svojim iskustvom mogu da doprinesu daljem razvoju industrijalizacije Srbije.

Leave a Reply