IT

Polaganje kamena temeljca za izgradnju novog tehnološkog centra u Staroj Pazovi

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić svečano će položiti kamen temeljac za tehnološki centar nemačke kompanije “Muehlbauer Technologies” u petak, 21. oktobra, 12.20 časova, u Industrijskoj zoni, u Staroj Pazovi.

Preko Programa resornog ministarstva za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, koji administrira SIEPA, kompanija “Muehlbauer” dobila je četiri miliona evra, u okviru kojih je 500.000 evra odobreno za otvaranje 100 novih radnih mesta (5.000 evra po novom radnom mestu).

Muehlbauer Group AG” je svetski lider za sigurna tehnološka rešenja u sferi elektronske identifikacije koja podrazumeva visoke tehnologije i mašine za izradu elektronskih dokumenata, elektronskih pasoša, biometrijskih ličnih karata, kao i svega što spada u oblast elektronske uprave i za to neophodnih softvera.

Ova kompanija poseduje ćerku firmu “Muehlbauer” d.o.o. koja u Srbiji posluje od 2008. godine i bavi se proizvodnjom biometrijskih ličnih karata i pasoša.

“Muehlbauer” planira da do kraja februara 2012. godine završi izgradnju ovog edukativnog i tehnološkog centra, jedinog ove vrste u Evropi, i dodatno zaposli još 50 radnika.

Ova nemačka kompanija osnovana je 1981. godine i danas zapošljava dve hiljade radnika širom sveta (SAD, Brazil, Meksiko, Francuska, Nemačka, Srbija, Slovačka, Rusija, Kazahstan, UAE, Južna Afrika, Uganda, Kina, Malezija, Tajvan, Indija, Australija).

Nakon polaganja kamena temeljca, u 12.30 časova, predviđene su izjave za medije.

Leave a Reply