IT

Poseta privrednika Siemens fabrici generatora za vetroelektrane

Predstavnici nemačkih kompanija iz Srbije i Makedonije, u okviru Nemačkog privrednog udruženja (DWB), posetili su danas Siemens-ovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici. Preko 40 učesnika skupa iz kompanija kao što su “Commerzbank”, “Knauf Insulation”, “Rehau”, “Falke”, “Sieto”, “Holleman Transport”, “Grading” i drugi, imali su priliku da na konkretnom primeru vide da je i u Srbiji moguće uspešno primeniti princip energetske efikasnosti i biti ekološki odgovorna kompanija.

Učesnici skupa obišli su Siemens-ove pogone u Subotici i bliže se upoznali sa proizvodnim i tehnološkim procesima koji se odvijaju u fabrici.

Siemens-ov pogon u Subotici, jedan od najboljih domaćih proizvođača električnih mašina i pretvarača koji su primenjivi na polju obnovljive energije, predstavlja reprezentativni primer srpske privrede u ovom segmentu, što Srbiju postavlja na tehnološku kartu sveta, a Siemens d.o.o. Beograd među prvih 10 izvoznika iz Srbije.

Svakog meseca fabrika proizvede više od 150 generatora za vetro-elektrane. Cilj nam je da proizvodnju generatora udvostručimo. U naredne dve godine investiraćemo 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora za vetro-elektrane u Siemens-ovoj fabrici u Subotici. Do 2014. godine povećaćemo broj zaposlenih sa 500 na 650. Dvema postojećim halama fabrike, ukupne površine 26.000 m2, biće dodata još jedna hala površine 2.100 m2 čiji je završetak izgradnje planiran za avgust 2012. godine

Leave a Reply