IT

Poslovni rezultati kompanije NVIDIA u trećem kvartalu

NVIDIA je danas prijavila prihod od $843.9 miliona za treći kvartal fiskalne 2010 godine koja se završila 31. Oktobra, 2010, povećanje od 4.0procenata u odnosu na prethodni kvartal i smanjenje od 6.6 procenata u odnosu na $903.2 miliona iz istog perioda prošle godine.

U skladu sa GAAP standardom, kompanija je zabeležila neto profit od $84.9 miliona, ili $0.15 po svedenoj akciji, u poređenju sa GAAP neto gubitkom od $141.0 miliona, ili $0.25 po akciji, u prethodnom kvartalu i GAAP neto profitom od $107.6 miliona, ili $0.19 po svedenoj akciji, u istom periodu prošle godine. GAAP bruto margina je bila 46.5 procenata u poređenju sa 16.6 procenata izprethodnog kvartala i 43.4 procenata u istom periodu iz prošle godine.

Preokrenuli smo poslovanje na bolje”, izjavio je Jen-Hsun Huang, predsednik i CEONVIDIA kompanije. “Povratili smo brzinu u poslovanju i obnovili naš udeo na desktop tržištu. Samo nekoliko meseci nakon što smo predstavili naš prvi procesor baziran na Fermi arhitekturi, počeli smo proizvodnju još sedam grafičkih karti, uključujući GeForce GTX 580 koja stvara novi standard uperformansama. Fermi arhitektura je sada u svakom segmentu naših desktop, laptop i serverskih proizvodnih linija.”

“Takođe smo napravili napredak u ovom kvartalu kada je reč o našem pozicioniranju u centar internet baziranih i mobilnih tehnologija, koje transformišu kompjuterski svet. Tesla procesor je sada u nekim od najbržih i ekološki prihvatljivijih superkompjutera.

A Tegra procesori će uskoro biti uključeni u pametne telefone i tablete koje razvijamo sa našim partnerima,” izjavio je Jen-Hsun Huang.

Pregled

Pregled za četvrti kvartal fiskalne 2011 godine:

· Prihod se očekuje da se poveća za 3 do 5 procenata u odnosu na treći kvartal.

· GAAP bruto margina se očekuje da ostane ravna.

· GAAP troškovi poslovanja se čekuju da budu oko $300 miliona.

· GAAP poreska stopa se očekuje da bude 18 do 20 procenata.

Treći kvartal fiskalne 2011 – glavne stavke:

· NVIDIA je održala drugu godišnju GPU Technology Conference, gde je bio fokus na paralelnom računarstvu, i na kojoj je bilo predato pet puta više radova iodržano dva puta više predavanja.

· Tianhe-1A superkompjuter, koji poseduje 7,168 grafičkih karti, je predstavljen kao najbrži svetski superkompjuter. Postavljen u Nacionalnom Superkompjuter Centru u Tianjin, u Kini, sistem štedi tri puta više energije nego ekvivalentan sistem baziran na sistemu sa klasičnim procesorima, a i zauzima duplo manje prostora.

· NVIDIA je predstavila 12 novih grafičkih karti, uključujući NVIDIA® GeForce® GTS 450 i GT 430

· Nakon završetka kvartala, NVIDIA je predstavila i isporučila GeForce GTX 580 grafičku kartu, koja je imala pozitivne kritike u medijima i među analitičarima u struci.

Leave a Reply