KreativnaSkola_Baner
IT

Povećanje broja računara u školama važno za unapređenje obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović prisustvovao je danas svečanosti na kojoj je 120 učenika osnovnih škola, u organizaciji Fondacije “Dragica Nikolić”, dobilo računare i pohvalnice.

Reč je o najuspešnijim učenicima osmih razreda, koji su u protekloj godini osvojili prva i druga mesta na republičkim takmičenjima.

Obradović je na svečanosti, održanoj u Palati Srbije, naveo da će računari, koji su danas uručeni učenicima, predstavljati dalji podsticaj za unapređenje njihovog znanja i obrazovanja uopšte.

digitalna-skola
On je istakao da je neophodno koristiti računare za unapređenje znanja, koje je važno za strateški razvoj zemlje, i napomenuo da sve osnovne i srednje škole imaju internet i da će Ministarstvo nastojati da se poveća broj računara u svim školama.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je poručio da roditelji ovih učenika mogu da budu ponosni na njih, i dodao da je posvećen tome da Srbija uspešnim učenicima, koji ostvaruju značajne rezultate u svom školovanju, omogući da u svojoj zemlji, svojim znanjem i sposobnostima mnogo postignu.

Leave a Reply