Događaji · IT

Predsednik ComTrade Group Veselin Jevrosimović postao počasni građanin Bostona

Vlasnik i predsednik kompanije ComTrade Group Veselin Jevrosimović dobio je povelju počasnog građanina Bostona za doprinos zajednici i pomoć u razvoju lokalne privrede. Naime, osnivanjem kompanije članice u Bostonu, ComTrade Group je na američko tržište doneo uspešna i napredna softverska rešenja, kao i poznavanje najsavremenijih tehnologija za razvoju softvera. Pored toga, širenje američke kompanije obezbediće nova radna mesta za lokalne stručnjake, a u planu je i izgradnja novih poslovnih objekata.

Predsednik ComTrade Group je početkom maja boravio u Bostonu i najavio da će u ovom gradu biti sedište poslovanja kompanije “Spinnaker New Technologies”, članice ComTrade Group. Jedna od namena ove posete bila je i uspostavljanje partnerske saradnje sa lokalnim kompanijama koje bi mogle da doprinesu razvoju ComTrade grupacije u Americi.

’’International Business Times’’ prenosi vest da, posle svega nekoliko meseci od osnivanja, Spinnaker New Technologies planira da poveća svoju prisutnost u američkoj državi Masačusets. Veselin Jevrosimović se sastao u sedištu Vlade savezne države (State House) sa Džonom Rodžersom, šefom većinske poslaničke grupe, Skotom Kembelom, predstavnikom državnog Trezora, Robertom Kolinom, predsedavajućim masačusetskog biotehnološkog saveta (Massachusetts Biotechnology Council), uglednim privrednicima američke države Masačusets, kao i članovima Bostonskog gradskog veća Džonom Tobinom i Salvatoreom Lamartinom. Tom prilikom Veselinu Jevrosimoviću je, kao prvom Srbinu, u Gradskoj većnici (Boston City Hall) uručena povelja počasnog građanina Bostona. Država Masečusets je gospodinu Jevrosimoviću ovaj sertifikat dodelila u znak zahvalnosti za njegov trud uložen u razvoj lokalne privrede, otvaranje novih radnih mesta, kao i zbog toga što je učinio da baš grad Boston postane baza ComTradea u SAD. Povelje se dodeljuju veoma važnim poslovnim profesionalcima kao priznanje za njihove napore da se izgradi i proširi poslovanje u zajednici.

“Uvek smo tržište SAD videli kao integralni deo naše globalne poslovne strategije, i raduje nas način na koji su naše tehnologije prihvaćene u Bostonu“, izjavio je Veselin Jevrosimović, predsednik ComTrade Group. Jevrosimović je istakao značaj investiranja u Masačusets i doprinos koji može da ostvari Spinnaker New Technologies. ‘’Posvećenost Masačusetsa inovacijama i tehnologiji učinili su ga idealnom lokacijom za prodor Spinnakera na tržište SAD i drago nam je što kompanija nastavlja da razvija posao u Bostonu’’, dodaje Jevrosimović.

Spinnaker New Technologies, vodeća kompanija u domenu razvoja softvera u Istočnoj Evropi, u okviru Bostonske kancelarije nudi usluge kompletnog IT konsaltinga, razvoj softvera koji je prilagođen potrebama klijenta, renomirane CRM sisteme kao i sistemsku integraciju vezanu za mission critical rešenja.

Jevrosimović – John H. Rogers, šef većinske poslaničke grupe države Masačusets Jevrosimović – Scott Campbel, predstavnik državnog Trezora Robert Coughlin – Jevrosimović Simon Taylor – Jevrosimović – Boston City Counselor Salvatore La Mattina – CEO BF Telecom Daniel Passacantilli George Cronin – SVP Rasky Baerlein, Simon Taylor, Daniel Passacantilli – CEO Blue Front Telecom, i Jevrosimović Bostonia

Leave a Reply