Događaji · IT

Predstavljanje firmi iz Srbije na sajmu „CeBIT 2009“ u martu sledeće godine

Savetnik za informacione tehnologije u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Andrija Bednarik najavio je danas da će SIEPA organizovati predstavljanje firmi iz Srbije na međunarodnom sajmu „CeBIT 2009“ u Hanoveru u Nemačkoj, koji će biti održan od 3. do 8. marta iduće godine.

Bednarik je na konferenciji za novinare naveo da je cilj nastupa srpskih firmi na pomenutom sajmu kvalitetno predstavljanje IKT sektora (informaciono-komunikacione tehnologije), ali i što više ostvarenih kontakta i potpisanih predugovora sa inostranim kompanijama.

On je ukazao na to da SIEPA finansijski podržava nastup srpskih preduzeća na tom sajmu, kao i da je zbog ograničenog prostora neophodna selekcija da bi se utvrdilo koja su to najkonkurentnija preduzeća i proizvodi.

Kako bi se obezbedio što uspešniji nastup, preduzeća koja žele da se prijave trebalo bi, između ostalog, da ponude konkurentne softverske proizvode ili usluge, da imaju iskustva u učešću na međunarodnim projektima i da dostave organizatorima validne informacije u cilju izrade promotivnog materijala, objasnio je Bednarik.

Prema njegovim rečima, zainteresovane firme prijavu mogu poslati do srede, 26. novembra, putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili na broj faksa 011/339-88-14.

Direktor prodaje Sajma u Hanoveru Bernd Hajnold naveo je da će sajam „CeBIT“, sa Kalifornijom kao zemljom partnerom, biti najvažnije sastajalište IKT branše u svetu, i podsetio na to da je na njemu ove godine bilo 5.845 izlagača iz 77 država i približno pola miliona posetilaca iz gotovo 100 zemalja.

Leave a Reply