IT

Predstavljanje indijske firme “ITC Infotech”

Odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom pri  Privrednoj komori Srbije  je  8. aprila u saradnji sa Ambasadom Indije i Regionalnom privrednom komorom Kragujevca organizovao predstavljanje potencijala IT delatnosti  Indije i indijske firme „ITC Infotech“.

Indija je u proteklih 20 godina zahvaljući pre svega izvanrednim  kadrovima  postala informatička velesila. U Indiji sada radi oko 250.000 softverskih inženjera koji  imaju izvanredno znanje iz oblasti softvera i poznavanje trendova u razvoju softvera. Indija pored SAD i Japana spada u 3 države na svetu koje imaju i koriste najveće računare.

IT sektor učestvuje sa  5,2 % u ukupnom društvenom prozvodu Indije. U 2007. godini Indija je izvezla softvera u ukupnoj  vrednosti od 50 milijardi američkih dolara. U SAD se izvozi 67% indijskog softvera. Očekuje se da će 2010. godine Indija proizvesti softvera u vrednosti od 60 milijardi  američkih dolara.

Kompanija „ITC Infotech“ je jedna od vodećih IT kompanija u Indiji i ona je spremna da sa kompanijama u Srbiji sarađuje u obrazivanju kadrova, prenošenju aplikacija koje su razvijene za englesko tržište  i dr.

Leave a Reply