IT

Predstavljanje izveštaja o položaju žena u sektoru IKT

Povodom Međunarodnog dana devojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama, Uprava za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike organizuje niz događaja u četvrtak, 24. aprila.

U okviru predstavljanja istraživanja „Uloga znanja iz oblasti IKT i položaj žena na tržištu rada”, biće održana konferencija za novinare u 10 časova, u Medija centru, Terazije 3/2.

Prisutnima će se tom prilikom obratiti državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Nevenka Mihajlović, predstavnik udruženja “Jednake mogućnosti” Nataša Gospić, sociolog Dalibor Petrović i koordinator za promociju tehnoloških inovacija i IKT aktivnosti Centra za promociju nauke Divna Vučković.

girls in ict

Skupu će prisustvovati i studentkinje IKT-a i volonteri Centra za promociju nauke Andrijana Stojanović, Milica Vučić, Maja Stojičević, Ivana Nestorović i Julijana Simić.

Nakon završetka konferencije, u 12 časova, u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, zgrada stare Robne kuće Beograd, Knez Mihailova 5/2, biće održana radionica ,,Programiranje se lako uči“.

Ova radionica je prva u nizu serija radionica Centra za promociju nauke „Prvi korak ka uspešnoj i ravnopravnoj IKT karijeri“.

Radionicama će, pored već navedenih učesnika, prisustvovati i direktor Uprave za rodnu ravnopravnost Natalija Mićunović. 

Međunarodni dan devojaka u IKT obeležava se u okviru aktivnosti programa za implementaciju Nacionalnog akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređivanje rodne ravnopravnosti, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA).

2 thoughts on “Predstavljanje izveštaja o položaju žena u sektoru IKT

  1. ljiljana nedeljkovic

    Svima je bilo cudno da ja kao zena instaliram softver,popravljam hardverske greske na racunarima ,punim tonere za lasereske stampace i td. I ako vec 8 godina imam registrovanu radnju i danas mnogi gledaju s nepoverenjem da ja to mogu da odradim

  2. Аца

    Па и мени је чудно јер Вам линк према сајту није добро написан. :o)

    Узгред, немојте да пуните тонер касете за ласерске штампаче иначе ћете добити канцер плућа.

Leave a Reply