IT

Predstavljen projektni zadatak izgradnje nacionalnog brenda Srbije

Ministarstvo trgovine i usluga Vlade Republike Srbije predstavilo je danas Savetu za promociju Srbije projektni zadatak izrade i primene Strategije izgradnje i pozicioniranja nacionalnog brenda Srbije.
U saopštenju Ministarstva trgovine i usluga navodi se da su na današnjoj sednici članovi Saveta prihvatili da daju stručnu preporuku pri izboru pružaoca usluga u otvorenom postupku javne nabavke komisiji koju čine predstavnici resornog ministarstva i Ministarstva za Nacionalni investicioni plan.

Javni poziv za otvoreni postupak javne nabavke usluga istraživanja za potrebe izgradnje i pozicioniranja nacionalnog brenda Srbije i usluga razvoja, izrade i primene pomenute strategije objavljen je 24. oktobra u “Službenom glasniku Republike Srbije”, dnevnom listu “Politika” i “Fajnenšel tajmsu”.

Članovi Saveta pozdravili su odluku Vlade o izboru dva nova člana ovog tela – Milice Čubrilo i Miodraga Stojkovića, i ocenili da će oni svojim ugledom i stručnošću doprineti boljem pozicioniranju Srbije.

Takođe, Savet za promociju Srbije izabrao je direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca za predsednika ovog tela.

U Savetu se nalaze stručnjaci koji svojim radom i znanjem u različitim oblastima doprinose ugledu zemlje i njenom boljem pozicioniranju, a to su Ivan Tasovac, dr Ana Trbović, prof. dr Predrag Marković, Milica Čubrilo, dr Miodrag Stojković i Vojislav Žanetić.

U saopštenju se ističe da Jelica Minić više neće biti član Saveta zbog poslovnog angažmana van Srbije, tako da će Ministarstvo u konsultaciji sa Savetom predložiti novog člana Vladi Srbije.

Savet se neće oglašavati u javnosti do okončanja postupka javne nabavke usluga istraživanja za potrebe izgradnje i pozicioniranje nacionalnog brenda Srbije i usluga razvoja, izrade i primene Strategije.

Za sva pitanja u vezi sa realizacijom postupka izbora pružaoca usluga izrade i primene Strategije izgradnje i pozicioniranja nacionalnog brenda Srbije zainteresovani se mogu obratiti Ministarstvu trgovine i usluga, koje sprovodi ovaj postupak.

Leave a Reply