IT

Predstavljeni poslovni rezultati kompanije KING ICT

KING ICT je u prošloj 2008. godini ostvario ukupan prihod od 103 miliona doalra što čini porast od 23 posto u odnosu na prethodnu godinu , a za 2009. najavljuje zadržavanje kontinuiteta poslovanja, porast prihoda od usluga i softvera, povećanje regionalne aktivnosti te iskorak na tržište Kosova

U prošloj poslovnoj godini KING ICT realizovao je veliki broj kvalitetnih poslovnih prilika i povećao broj ključnih kupaca iz finansijskog i privatnog sektora, koje su kompaniju dovele do ostvarenja poslovnog plana. Osim finansijskih pokazatelja za ocenu ukupne uspešnosti poslovanja KING ICT-a važni su i drugi postignuti rezultati, kao što je daljnje širenje u regionu (otvorena kancelarija u Makedoniji), ostvareni prvi projekti u Albaniji i Kosovu, otvorene mreže servisnih centara na području cele RH, te akvizicije i spajanja sa firmama Magis ICT (Plus Plus), Aktivis i 32 bita.

U 2008. KING ICT postigao je sledeće poslovne rezultate:

• Ukupni promet 103 miliona doalra; porast od 23 posto u odnosu na 2007.
• Neto dobit 4,6 miliona dolara; porast od 27 posto u odnosu na 2007.

Značajan je porast prihoda od usluga i softvera što je rezultat ulaganja u kompetencije i partnerske statuse. Raspodela prihoda po kategorijama: usluge 26 posto; softver 19 posto, te hardver 55 posto. U Republici Hrvatskoj ostvareno je ukupno 93,6 posto prihoda, a u zemljama regije (Srbija, Bosni i Hercegovina, Kosovo i Albanija) 6,4 posto.  Kompanija trenutno zapošljava ukupno 290 radnika, a ulaganja u edukaciju iznose 700 hiljada dolara.

Leave a Reply