IT

Predstavljeno rešenje za centralizovano upravljanje dnevnicima događaja

Na konferenciji IDC IT Security and Datacenters Transformation Roadshow 2011, S&T Serbia predstavila rešnje implementirano u Telekomu Srbija

Kada procuri bojler trag curenja lako je otkriti. Međutim, disperzija curenja podataka od vitalnog značaja za preduzeća stvara dodatne, nekima i svakodnevne, hronične glavobolje. IT kao i sektori zaduženi za bezbednost u preduzećima moraju ako ne korak ispred, makar pravovremeno da intervenišu i preventivno utiču na smanjenje poroznosti sigurnosne arhitekture.

S&T Serbia je lider u implementaciji sigurnosnih rešenja kako lokalno, tako i regionalno što dokazuju mnogobrojne reference i zadovljni korsnici. Arcsight Log management rešenje predstavlja rešenje koje objedinjuje pretraživanje, izveštavanje, alarmiranje i analizu bilo koje vrste logova, što ga čini jedinstvenim u svojoj sposobnosti za prikupljanje, analizu i skladištenje ogromne količine podataka koje generišu moderne mreže. Podržava više mogućnosti implementacije bilo ​​kao hardver ili kao softver. Jedan od primera uspešne implementacije je implementacija u Informacionom sistemu Telekoma Srbija.

U kompleksnom informacionom sistemu poput ovog, da bi se moglo vršiti efikasno upravljanje dnevnicima događaja, neophodno je da se implementira rešenje za Log Management koje je dovoljno fleksibilno da prikupi i „normalizuje“ logove sa mnogobrojnih i raznolikih izvora: računarski mrežni uređaji, radne stanice i serveri različitih operativnih sistema, baze podataka i aplikacije, web/aplikacioni serveri, firewall-i različitih proizvođača, IPS sistemi i sistemi za DDoS zaštitu, antivirusni/antispam sistemi, RAS (Remote Access Service) serveri, mail serveri… U prezentaciji je bila opisana implementacija ArcSight Logger i Connector rešenja za centralizovano upravljanje dnevnicima događaja u informacionom sistemu Telekoma Srbija.

Aleksandar Radosavljević, Professional Services Manager, S&T Serbia i Srđan Milojević, Head of IT S&T Serbia je na IDC konferencoiji predstavio Arcsight rešenje za Log Management: Case Study informacioni sistem Telekoma Srbija.

 

One thought on “Predstavljeno rešenje za centralizovano upravljanje dnevnicima događaja

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Ako je “dnevnik dogadjaja” prevod “Arcesing Log”, onda i ovaj domaci izraz (kao svojevrsni biser) i odgovarajuci strani termin moraju naci mesto u spisku kljucnih reci “Personal magazina” . Rec “dnevnik”, ako se ne varam, sama oznacava pregled dogadjaja.

Leave a Reply