IT

Prestigio Edizione Rosso X8 donosi nove standarde u svet igara

Prestigio je predstavio novi nadograđeni gejmerski računar Edizione Rosso X8 – najmoćniji Prestigio gaming računar kojeg pokreće najnoviji AMD FX 8-Core procesor.

AMD FX 8-Core procesor sada je novo srce Prestigio Edizione Rosso računara. Ovaj toliko iščekivani procesor vrhunskih performansi i ATI Radeon HD6970 grafička kartica sa DirectX 11 podrškom, čine ovu mašinu idealnim rešenjem za sve gamere.

Osim novog procesora, Prestigio Edizione Rosso poseduje i mnogo novih unapređenih karakteristika; 8GB radne memorije koja radi na 1333Mhz, unapređenu Radeon™ HD6970 grafičku karticu i 2GB GDDR5 memorije. Ova kartica pokazuje svu svoju moć u najzahtevnijim grafičkim uslovima.

Prostor za čuvanje podataka takođe je nešto čemu se treba diviti. Sistem poseduje najveći kapacitet od 3TB SATA na 7200 obrtaja, što je savršeno za instalaciju operativnih sistema i celog niza programa i aplikacija, ali i za čuvanje i pokretanje igara, multimedijalnih sadržaja i ostalog softvera.

Računar ujedno poseduje 12x Blu-ray™ pisač sa Blu-ray Audio podrškom, fleksibilnim 8 kanalnim audio priključkom, čitač memorijskih kartica, 8x USB 2.0 i 2x USB 3.0, koaksijalni SPDIF-izlaz, optički SPDIF-izlaz I RJ45 mrežni priključak.

Naravno, vrhunske performance moraju biti uparene sa odgovarajućim operativnim sistemom. Prestigio se odlučio za Windows 7 Home Premium. Osim spomenutog operativnog sistema, Prestigio je instalirao i AVG Security 2012, nagrađivani anti-virus koji ubrzava rad računara i ujedno ga štiti od negativnih uticaja. U računar je ugrađeno 750W napajanje.

Što se tiče izgleda, Prestigio Edizione Rosso je zadržao sjajno crveno kućište i beskompromisan dizajn. Kako bi zadovoljili i najizbirljivije, računar dolazi sa PKB04R multimedijalnom tastaturom i PMSG1 Prestigio Ultimate Gaming mišem.

Leave a Reply