Događaji · IT

Prestigio Hi-Tech proizvodi predstavljeni na jedinstven umetnički nač

Prestigio Technologies predstavio je svoju umetničku kolekciju u prisustvu VIP publike. Ovaj događaj je jedan u nizu koje će kompanija Prestigio organizovati u Evropi, a Bugarska je prva zemlja u kojoj je organizovana ovakva manifestacija. 130 ljudi – novinara, menadžera koji su imali šansu da iskuse moto kompanije : “The Art of Hi-Tech”.

Hi-tech proizvodi iz Prestigio fashion proizvodne linije su poput dragulja: kompaktni eksterni HDD sa kapacitetom do 250Gb i USB 2.0 portom; jedinstveni kožni novčanik do 100 GB kapacitet koji možete koristiti ne samo za novac i kredtne kartice, već istovremeno sa sobom možete imati sve fajlove i podatke zahvaljujući hard disku koji se nalazi u uređaju; ograničeno izdanje kožnih flash uređaja u impresivnim bojama: zlatna, pink, crvena, kraljevsko plava – napravljenih od prave kože. Posebno oduševljenje izazvali su GeoEdition USB flash uređaji u crnoj i beloj boji.

Art kolekcija predstavljena je u vrhunskoj art atmosferi. Prestigio gosti imali su priliku da iskuse  Body Art. Poznati slikar Mircho Mirchev – na telima modela oživeo je delove  Picassovih slika, koji su isprovocirali mnoge novinare da se nađu pod njegovim aerografom. Damama se pružila mogućnost da probaju grease-paint  Gene Jivkove – poznate make-up umetnice iz Bugarske. Neke od karikatura tradicionalnog Prestigio takimičenja bile su prikazane na maloj izložbi. Gosti ovog događaja imali su priliku da uživaju u plesu sa vatrom i u umetničkom izražaju mimičara. Prestigio je kompanija koja prati svoju posebnu politiku povezivanja visoke tehnologije sa umetnošću.

Dizajnirajući sve proizvode kao umetnička dela, kompanija preuzima mnogo inicijativa koje motivišu i podržavaju talentovane ljude širom sveta. U skladu sa ovom politikom od 2004. godine Prestigio je održao 4 internacionalna takmičenja na kojima su učesnici bili fotografi, slikari i dizajneri. Sve prethodne kolekcije, koje su kreirane od strane učesnika Prestigio takmičenja mogu se videti na  http://art.prestigio.com. Poslednje objavljeno takmičenje odnosi se na karikature. Moto ovog takmičenja je  “Take the funny way” a radovi će se primati do 1. aprila.

Na ovoj manifestaciji kompanija je nagradila pobenike “Prestigio New Year Greetings” takmičenja, gde je rad iz Bugarske autora Radosta Vouleva osvojio glavnu nagradu.

Prikazani Hi-Tech proizvodi jedinstvenog, modernog dizajna okupirali su interesovanje novinara, a ovaj jedinstven događaj pokazao je da načini povezivanja umetnosti i visoke tehnologije nemaoju granica .

Leave a Reply