Događaji · IT

Prestigio objavljuje rezultate takmičenja u karikaturama

Kompanija Prestigio Technologies Ltd. je objavila rezulate III internacionalnog takmičenja u karikaturama “Take the Funny Way”. Žiri i publika odabrali su 4 pobednika od više od 300 primljenih radova iz 35 zemalja širom sveta.

1. april – internacionalni dan humora – je datum kada su organizatori takmičenja objavili odluke Prestigio žirija i rezulate glasanja posetilaca sajta. Ovogodišnje takmičenje karikatura bilo je posvećeno umetničkoj viziji smešnih trenutaka povezanih sa putovanjem i navigaciojom u modernom, hi-tech orkuženju. Takmičenje je bilo otvoreno za amatere i profesionalce svih uzrasta, nivoa iskustva i obrazovanja. Karikature koje su uzete u razmatranje na ovom takmičenju morale su da sadrže bar jedan vizuelni element Prestigio brenda.

Specijalna nagrada – Izbor korisnika i utvrđena je na bazi glasova posetilaca sajta. Najjaču podršku za svoj rad imala je Olga Kuynetsova iz Ukrajine koja je osvojila 35 glasova za svoj rad pod nazivom “Automobili”:

Olga je osvojila Prestigio ultra-senzitivni, precizni GPS Bluetooth receiver i  novčanu nagradu od 100 dolara.

Preostala tri dobitnika odabrao je Prestigio žiri koga čine 20 zaposlenih u korporativnim divizijama kompanije sa Kipra, iz Češke Republike, Rusije, Ukrajine, Belorusije i Holandije. Prestigio žiri uključuje i profesionalne dizajnere i umetnike.

Kao rezultat glasanja žirija, glavna nagrada takmičenja dodeljena je Igoru Kondenko iz Ukrajine za njegov izuzetno kreativan umetnički rad pod nazivom “Lavirint”.  Umetnik je na vrlo zanimljiv način predstavio drevni grčki mit o misterioznom biku pod nazivom Minotaur.

Verovatno, najpoznatiji grčki heroj Theseus ne bi imao šanse da preživi da je Minotaur stvarno koristiio GPS tehnologiju praćenja. Dobitnik glavne nagrade će dobiti novčanu nagradu od 1000 dolara.

Zlatna nagrada dodelena je  Polu Leurs iz Luksemubra za njegovu karikaturu“Prilaz semaforu” cartoon:

 

Pol je osvojio  Prestigio GeoVision 430 navigator kao i novčanu nagradu u vrednosti od 400 dolara.

Usled velikog broja talentovanih radova prijavljenih na takmičenje, žiri je odlučio da dodeli tri srebrne nagrade.

Prva srebrna nagrada dodeljena je Istvanu Kelemen (Mađarska) za njegov rad “Lična navigacija” :

Druga srebna nagrada dodeljena je Peteru Peter Tjagunov (Nemačka) za njegovu karikaturu pod nazivojm “Spomenikt”:

 

Treća srebna nagrada dodeljena je učesniku takmičenja iz Latinske Amerike, Alexandre Franco (Brazil), za njegov rad pod nazivom “Mojsijev GPS”:

Sve srebrne nagrade sastoje se iz Prestigio’s GeoVision 350 GPS navigatora i novčane nagrade od 200 dolara.

III internacionalno Prestigio takmičenje u karikaturama je završeno, ali Prestigio već priprema tradicionalno internacionalno takmičenje u umetničkoj fotografiji koje će biti objavljeno krajem aprila 2008. godine. Ove godine takmičenje u karikaturama obezbedilo je veliku popularnost i prepoznatvljivost Prestigio brenda, kao i postojanje online zajednice koja je ujedinjena u svojoj strasti prema umetnosti i visokoj tehnologiji. Sledeće takmičenje u karikaturama planirano je za decembar 2008. godine.

Najbolje karikature Prestigio takmičenja biće prikazane na internacionalnoj izložbi koja će se održati u kući slave, humora i satire u bugarskom gradu Barovo u martu 2009. godine.

Prestigio je ovo tamičenje učinio tradicijom od 2004. godine održavanjem nekoliko umetničkih takmičenja tokom godina u cilju promovisanja Prestigio brenda i identifikovanja nadarenih umetnika i dizajnera širom sveta.

Leave a Reply