E-servisi · IT · Software

Prezentacija GIS priručnika za lokalne samouprave u Srbiji

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ) i Republički geodetski zavod organizovali su promociju prvog GIS priručnika za lokalne samouprave u Srbiji.

Prezentacija je održana 23. septembra 2008. godine, sa početkom u 10 časova u Sava Centru, u Beogradu.

Skup je otvorio gospodin Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Dobrodošlicu prisutnima su poželeli gospodin Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda, gospodin Đorđe Staničić ispred Stalne konferencije gradova i opština i gospodin Rajnhold Bojerle ispred GTZ-a.

Konferenciji je prisustvovalo 220 učesnika iz svih opština i gradova u Srbiji, predstavnici ministarstava, Republičkog geodetskog zavoda, ostalih državnih organa, javnih preduzeća, kao i predstavnici privatnog sektora.

Pored predstavljanja priručnika, tokom prezentacija je pružen uvid u GIS lokalnih samouprava, pojašnjene glavne strane uspostavljanja opštinskog/gradskog GIS-a i prezentovana iskustva pilot gradova.

Ispred Republičkog geodetskog zavoda prezentaciju na temu „RGZ danas i sutra” održao je g-din Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

Prezentacije su imali i eksperti iz Nemačke, gospodin Vorkelijus i gospodin Donabauer.

Republički geodetski zavod je podržao objavljivanje GIS priručnika za lokalne samouprave u Srbiji, koji treba da pomogne upravljačkim strukturama u gradovima i opštinama da bolje sagledaju šta predstavlja GIS, njegovo uspostavljanje i funkcija u donošenju efikasnih odluka.

Završnu reč imao je gospodin Kristof Štajnaher koji je još jednom naglasio značaj Republičkog geodetskog zavoda u realizaciji ovog projekta.

Leave a Reply