Događaji · IT

Prezentacija projekta JUX lala – Linux za najmlađe

Prezentaciju projekta JUX lala, Linux za najmlađe organizuju Centar za nove medije_kuda.org, LUGoNS – Linux User Group of Novi Sad, i Omladinski centar CK13, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, Beograd. Prezentacija će se održati u subotu 28. marta u novosadskom Omladinskom centru CK13, u 19 časova.„JUX lala” je Linux softverska distribucija za decu uzrasta od 3 do 7 godina.

JUX lala” sadrži različite softverske pakete namenjene deci, koji pored programa za crtanje i slikanje sadrži i programe za jačanje motorike deteta, za korišćenje kompjuterske tastature i miša, poboljšanje govornih mogućnosti, itd. „JUX lala” je jednostavan za korišćenje jer se ne instalira na komjuter, već se pokreće direktno sa CD-a, čime i roditeljima čini proces pokretanja programa jednostavnijim.

Netbridge” organizacija je koordinacioni centar za informacijske i komunikacijske tehnologije iz Beča, koji već nekoliko godina uspešno sarađuje sa institucijama javnog obrazovnog sistema u Austriji, na zajedničkoj promociji vrednosti slobodnog softvera.

JUX lala” je objavljen na nemačkom i na srpskom jeziku, čime se stiču uslovi za prezentaciju i dalju promociju projekta u Novom Sadu i u Srbiji. Tokom prezentacije, deca i roditelji će pored demonstracije načina na koji „JUX lala” funkcioniše imati priliku da isprobaju mogućnosti ovog slobodnog i besplatnog softvera za svoje najmlađe.

http://www.jux-net.info/
http://www.netbridge.at/

Leave a Reply