IT

Prihod kompanije Kingston Technology dostiže rekordnih 6,5 milijardi USD u 2010.

Korporacija Kingston Technology, nezavisni svetski lider u proizvodlji memorijskih proizvoda, danas je objavila da je njihov prihod na globalnom nivou u 2010. godini dostigao rekordnih 6.5 milijardi (USD), što je najviše u istoriji kompanije. Porast prodaje u vrednosti od 2,4 milijardi u odnosu na 2009. prvenstveno se pripisuje porastu prosečne prodajne cene (ASP) i povećanom obimu isporuka.

“Naša kompanija se našla u mogućnosti da iskoristi poboljšanje globalne ekonomije kao i da se nađe usred par sretnih okolnosti, tako da je u 2010. postigla najbolju godišnju prodaju ikada,” izjavio je David Sun, suosnivač kompanije Kingston. „Veoma smo srećni što imamo posvećene i vredne zaposlene koji neumorno rade zajedno sa partnerima i prodavcima i staraju se da klijentima kompanije Kingston ukažu poštovanje i brižnost.”

Porast prosečne prodajne cene većine Kingstonovih proizvodnih linija u 2010, naročito tokom prvog kvartala, bio je trend koji se nastavio do kraja godine. Portažnja je takođe bila zdrava kako od strane kompanija klijenata tako i od strane korisnika, što se ogledalo u porastu OEM i fleš proizvodnih divizija.

Prihod kompanije Kingston u 2009. Iznosio je 4.1 milijardu US dolara. Druga po redu prema porastu prihoda je 2007. godina, kada je prodaja dostigla 4.5 milijardi USD. Kompanija je prvi put dostigla cifru od 1 milijarde dolara od prodaje na globalnom nivou u 1995., premašila je sa 2 milijarde u 2004. i 3 milijarde u 2005.

Leave a Reply