IT

Prihodi kompanije Kingston Technology na čvrstoj poziciji u 2009 godini, 4.1 milijarde američkih dolara

Kompanija je postigla drugu po veličini godišnju prodaju, uprkos teškoj situaciji u ekonomiji

Kompanija Kingston Technology Corporation, nezavisni svetski lider u memorijskim proizvodima danas je objavila da su globalni prihodi u 2009 godini dostigli 4.1 milijardu američkih dolara, što je povećanje za 100 miliona u odnosu na 2008 godinu. Kingstonov umeren rast je zaslužan rastu prosečne prodajne cene, zdravijom potražnjom od strane korporativnih kupaca i potrošača, i ulaskom kompanije na tržište solid-state (SSD) drajvova. Povećanje prihoda karakteriše i promena u odnosu na prethodnu godinu gde su prezasićenje tržišta čipovima i oslabljena globalna ekonomija dovele do pogoršane situacije u industriji memorija.

“Na tržištu memorija, kao i u mnogim drugim industrijama, primećuje se finansijski oporavak u odnosu na prošlu godinu i Kingston je uspeo da ostvari dobit u opštem povećanju cena DRAM i Flash proizvoda”, izjavio je John Tu, suosnivač kompanije Kingston®.”Proširili smo našu proizvodnu liniju kada smo ušli na tržište SSD uređaja početkom 2009. godine i za 12 meseci uspeli smo da napravimo čvrst temelj u oblasti koja tek treba da procveta”.

“Pre godinu dana, u ovo vreme, pripemali smo se za lošu godinu. Naša kompanija je na sreću uspela da se drži dobrog puta koji je išao nama na ruku,” izjavio je David Sun, suosnivač kompanije Kingston. “Zajedno sa podrškom zaposlenih, partnera, dobavljača i kupaca, bili smo u mogućnosti da se izborimo sa teškim vremenima i da vidimo bolje dane koji nam predstoje. Veoma smo srećni da se nalazimo tu gde smo danas.”

Cifre prihoda iz 2009 godine, pokazuju da je kompaniji Kingston ova godina druga po visini prihoda od početka njenog rada u oktobru 1987. Godina u kojoj je kompanija Kingston ostvarila najveći prihod je 2007, kada je ostvaren prihod od 4.5 milijardi američkih dolara. Kingston je prvi put ostvario prvu milijardu u globalnoj prodaji 1995 godine, iznenađujućih 2 milijarde u 2004 i 3 milijarde u 2005 godini.

Leave a Reply