IT

Prijemni ispit iz Matematike za upis u Računarsku gimnaziju Smart

05. juna 2010. u prostorijama Računarske gimnazije Smart održan je prijemni ispit iz Matematike za upis u školsku 2010/2011 godinu. Zadaci koji su se nalazili na prijemnom ispitu, odabrani su iz Zbirke zadataka za polaganje kvalifikacionog ispita iz Matematike za upis u srednje škole izdanu od strane Prosvetnog Pregleda.

Zainteresovani učenici su pokazali kvalitetno znanje iz oblasti Matematike i time obezbedili svoje mesto za upis u Računarsku gimnaziju Smart.


Redosled učenika koji žele da se upišu u jedan od dva otvorena razreda nove generacije gimnazije, biće utvrđen na osnovu ostvarenih bodova. Pored broja bodova koji su osvojeni na Prijemnom ispitu iz Matematike (maksimalno 70 bodova), učenicima će biti bodovan i ostvaren uspeh u VI, VII i VIII razredu Osnovne škole (maksimalno 30 bodova – prosek puta koeficijent 2) i rezultata intervjua koji školski psiholog vrši sa zainteresovanim učenikom.

Učenici koji su polagali prijemni ispit iz Matematike u drugim stručnim školama ili gimnazijama ili koji će polagati kvalifikacioni ispit iz Matematike u svojim osnovnim školama, takođe se mogu prijaviti za upis u Računarsku gimnaziju Smart. Potrebno je da donesu overenu potvrdu o broju osvojenih bodova iz škole gde je polagan kvalifikacioni ispit. Broj osvojenih poena će se pomnožiti sa koeficijentom 3,5. II upisni krug će trajati od 28. juna do 15. jula.

Dokumenta potrebna za upis:

  • Originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
  • Izvod iz matične knjige rođenih (može biti starije od 6 meseci)
  • Diplome o osvojenim mestima na takmičenjima učenika osnovnih škola (samo sa takmičenja u osmom razredu)
  • Diplome ili druge dokaze o posebnim dostignućima
  • Overenu potvrdu o broju ostvarenih rezultata na Prijemnom/Kvalifikacionom ispitu iz Matematike*

*Za učenike koji su polagali prijemni/kvalifikacioni ispit u drugoj školi

Leave a Reply