Događaji · IT

Primena informatičkih i komunikacionih tehnologija u oblasti petrohemije

Stručni skup YUNG info 2008 održava se ove godine, po dvanaesti put, u periodu od 2. do 5. decembra 2008. na Zlatiboru, u organizaciji Asocijacije za naftu i gas – YUNG. Radni naziv skupa je „Primena informatičkih i komunikacionih tehnologija u oblasti naftne i gasne privrede i petrohemije – aktuelni trendovi“.
Prvog dana će biti predstavljene kompanijske prezentacije Srbijagasa, Petrohemije i NIS-a; komercijalne prezentacije Microsofta, IBM-a, Informatike, Mikrografije i osam autorskih radova. Iskazaće rezultate, uspehe i neuspehe, teškoće u implementaciji IKT rešenja i stečena iskustva. Drugog dana prezentacije će održati SBS, Cisco, Microsoft, Saga, Invensys/Foxboro, Energodata i Siemens.

Saga u četvrtak, 4. decembra ima predavanje na temu „Sistem za upravljanje sadržajem i procesima”. Snežana Ivanović i Nikola Polić predstavljaju novo rešenje koje se može primeniti u naftnoj industriji. Oni u svom izlaganju govore o FileNet sistemu i razlozima za njegovo uvođenje: veća profitabilnost, automatizacija poslovnih procesa i praćenje sadržaja, omogućen rad sa različitih lokacija i obezbeđena regularnost. Ključne prednost FileNeta su efikasna klasifikacija dokumenata, centralizovana arhiva – brzo pronalaženje dokumenta, kontrola i praćenje verzije/revizije dokumenta, praćenje pristupa dokumentaciji – kontrola i bezbednost, propisno označavanje, čuvanje i uništavanje zapisa.

Pored već pomenutih prednosti, dokazana je mogućnost efikasnog rukovanja veoma velikim (najvećim svetskim) arhivama dokumenata, podržana je višeslojna tehnologija zaštite pristupa dokumentima i visok izbor alata za unos i rad sa njima, bez potrebe za dodatnim razvojem i alatima drugih proizvođača. Zbog FileNet integracije sa SAP-om, biće zadovoljni korisnici SAP i SAP Enterprise portal rešenja.
FileNet je proizvođač softvera, od 1982. specijalizovan za upravljanje sadržajem i procesima u preduzeću. Glavna tehnologija je bazirana na platformi „IBM FileNet P8“.

Leave a Reply