IT

Produžen rok za prijave za Balkan Venture Forum pitching takmičenje

Kao što je najavljeno sredinom oktobra na mrežama i šire, krajem novembra Beograd će posetiti predstavnici investicionih fondova Intel Capital (SAD/Nemačka), Crimson Capital (SAD), Libertas Capital (Velika Britanija), Primus Venture Capital (Mađarska), VP Eastern Europe Rebate (Nemačka), Technology Venture Capital Facility pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj, kao i preko 30 drugih fondova, kako bi se neposredno upoznali sa prilikama za direktne investicije na Balkanu.

Kako su gosti i investitori zainteresovani da vide što više inovativnih projekata i startupova koje Balkan ima da ponudi, kao i da se bolje upoznaju na licu mesta za njihovim začetnicima i kompanijama iz oblasti informacionih tehnologija, telekomunikacija, energetske efikasnosti, zelene energije i prirodnih nauka, organizatori Balkan Venture Foruma su rešili da produže rok za prijave za takmičenje koje će se odigrati u okviru konferencije u Beogradu. Rok za prijave produžen je do 9.11, a prijavljivanje se i dalje vrši kroz nekoliko jednostavnih koraka putem zvaničnog sajta konferencije na www.balkanventureforum.org/competition.

U međuvremenu je potvrđena i lokacija Balkan Venture Foruma koji će se održati 22. I 23. novembra u Hotelu Metropol Palas u Beogradu, a podsećamo i da će konferencija osim za registrovane takmičare i investitore, biti otvorena za  sve zainteresovane posetioce i širu javnost. Učešće na konferenciji je potpuno besplatno za po jednog člana svakog startupa, pojedinca ili kompanije koju investitorski žiri bude odabrao za učešće u pitching takmičenju Balkan Venture Foruma.

Osnivač Europe Unlimited-a, organizacionog partnera ovog skupa i Balkan Unlimited Serbia, Vilijam Stivens, je povodom ovog skupa na pitanje zašto je Balkan zanimljiv investitorima za početni, preduzetnički i vlasnički kapital nedavno izjavio:  “Balkan nudi više stope ekonomskog rasta od onoga što je prosek u Evropi trenutno. Takođe, kako je tradicionalna idustrija manje utemeljena u regionu, postoji više prilika za to da nove kompanije predstave konkurentna nova rešenja na tržištu, fokusirajući se na velike društvene promene kao što su e-trgovina i digitalni ili mobilni mediji, energetska efikasnost, obnovljiva energija, zdravstvo i inovacije u medicini.“ Vilijam je ovim povodom takođe izjavio da mu je izuzetno drago što se BkVF pridružuje ekosistemu od preko 25 sličnih događaja koje Europe Unlimited organizuje širom Evrope i sveta, kao i da očekuje da vidi pokretanje mnoštva novih inicijativa i starupova u regionu posle ove konferencije.

Leave a Reply