IT

Profit Intela porastao za četvrtinu

Intel Corp je u drugom ovogodišnjem tromesečju ostvario rast profita od 25 posto u odnosu na isti period lane, zahvaljujući snažnoj prodaji mikroprocesora koji se koriste u prenosnim računarima

Neto dobit američke tehnološke kompanije porasla je u posmatranom kvartalu na 1,60 milijardi dolara ili 28 centi po deonici, u odnosu na 1,28 milijardi dolara ili 22 centa po deonici u istom razdoblju prošle godine.

Reutersovi analitičari očekivali su manju dobit u iznosu od 26 centi po deonici. Ukupni prihodi porasli su na 9,47 milijardi dolara u odnosu na 8,68 milijardi dolara u istom prošlogodišnjem periodu.

Prihodi su takođe premašili i prognoze analitičara koji su očekivali iznos od 9,32 milijarde dolara. Intel je u drugom kvartalu povećao i svoju bruto maržu i to na 55,4 posto, dok je, radi poređenja, u prethodnom tromesečnom razdoblju iznosila 53,8 posto.

Kompanija za treće tromesečje očekuje prihode u rasponu između 10,0 i 10,6 milijardi dolara i povećanje bruto marže na 58 posto. Cena deonice Intela juče je na Nasdaqu beležila zaključnu vrednost od 20,71 dolar.

Leave a Reply