IT

Proglašeni pobednici Siemensovog takmičenja

Kompanija Siemens d.o.o Beograd proglasila je najbolje novinarske radove na tradicionalnom takmičenju za novinare Siemens Press Awards 2014. Ovogodišnji pobednici su Sandra Iršević, novinarka RTV Yu Eco, Miša Brkić urednik Novog magazina i Rade Repija, urednik portala Preduzetnik. Nagrađeni radovi prema oceni stručnog žirija najpotpunije odgovaraju zahtevima  teme ovogodišnjeg takmičenja – “Izazovi modernog saobraćaja”.

 

Tema ovogodišnjeg takmičenja u fokus je stavila probleme i rešenja iz oblasti saobraćaja koji u vremenu  otežane mobilnosti u gradovima usled povećene naseljenosti zahtevaju punu pažnju, kako medija i stručne javnosti, tako i najšire publike. Pobednički radovi, ali i veliki broj prijavljenih, prema oceni žirija, doneli su kvalitetan, analitički pristup temi, što je i jedan od ciljeva takmičenja, da se afirmiše i nagradi kvalitetno izveštavanje.

3

“Kompanija Siemens organizacijom novinarskog takmičenja nastoji da skrene pažnju na važnost izveštavanja o temama koje su od suštinskog značaja za život savremenog čoveka. Ove godine fokus nam je bio na saobraćaju, inovacijama i izazovima u ovoj oblasti. Kao lider u integrisanim saobraćajnim i logističkim rešenjima, Siemens ima ključnu ulogu u pronalaženju najefikasnijih rešenja, a predstavnici medija koji su specijalizovani za ovu oblast, u tome predstavljaju naše partnere. Veliko nam je zadovoljstvo što smo već četvrti put zajednički uspeli da skrenemo pažnju na još jednu važnu temu.“ istakla je Jovana Žuržin, rukovodilac Korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd.

 

Ove godine na Siemensovo takmičenje pristiglo je ukupno 35 prijava, televizijskih i radijskih priloga, kao i novinskih tekstova iz redakcija širom Srbije. Žiri ovog novinarskog priznanja činili su predstavnici kompanije Siemens d.o.o. Beograd, profesori  Elektrotehničkog fakulteta Beogradskog univerziteta, kao i strukovni novinari iz oblasti ekonomije i saobraćaja.

„Od kada postoji Siemens Press Awards trudimo se da temama takmičenja pokrijemo teme od opšteg društvenog značaja. Ove godine fokus nam je bio na temi saobraćaja. Gledano sa aspekta održivog razvoja, saobraćaj je tema koja neverovatno mnogo znači. Ove godine je bilo prijavljenih 35 radova i mogu da kažem u ime svih članova  žirija da smo kroz pristigle radove dobili pravu afirmaciju saobraćaja, u kontekstu Siemensovih inovacija“, istakao je prof. dr Nikola Rajaković sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, član žirija Siemens Press Awards.

Pravo učešća na takmičenju imali su svi novinari čiji su autorski radovi na temu Izazova modernog saobraćaja objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra 2014. godine.

 

Pobednike ovogodišnjeg takmičenja, kao i članove žirija očekuje nagradno studijsko putovanje u Beč, a  tom prilikom posetiće Siemesovu fabriku u Beču, gde će biti u prilici da se upoznaju sa rešenjima i inovacijama iz oblasti putničkog saobraćaja.

 

Leave a Reply