Događaji · IT

Program energija naše budućnosti nastavljen radionicom o Time Menagementu

ABS Holdings Srbija i Centar za razvoj karijere održali su danas u saradnji sa Beogradskim univerzitetom, prvu edukativnu radionicu u okviru ciklusa seminara namenjenih studentima Univerziteta u Beogradu. Predavanje na temu ‘’Planiranje karijere – organizacija – time management’’, koja je odabrana od strane studenata, održala je gospođa Marija Švigir, HR menadžer ABS Holdingsa Srbija i direktor ABS Fonda.

Cilj predavanja bilo je upoznavanje budućih stručnjaka i lidera, sa konceptom upravljanja vremenom i njegovim značajem u procesu planiranja karijere. Gospođa Švigir je prisutnima predstavila tehnike planiranja vremena čijim se pravilnim korišćenjem stvaraju uslovi za optimalnu organizaciju sopstvenog vremena i veću produktivnost u radu.

Ciklus seminara je deo aktivnosti koje ABS Holdings, u okviru koncepta društveno odgovornog poslovanja, sprovodi kao deo programa „Energija naše budućnosti“ u cilju podrške mladim ljudima na početku njihove profesionalne karijere. U okviru istog programa pokrenuti su brojni projekti stipendiranja najboljih studenata i projekti stručnog usavršavanja studenata Fakulteta organizacionih nauka i Elektrotehničkog fakuteta kojima je omogućena praksa u kompaniji ABS Holdings.

Dokaz da ABS Holdings veruje u potencijal mladih, predstavlja i činjenica da je u kompaniji u Srbiji trenutno zaposleno više od 1000 radnika od kojih je 22% mlađe od 35 godina.

Podsećamo da će okviru ciklusa seminara biti održane još dve radionice, od kojih je naredna zakazana za 27. mart, kada će gospodin Darko Golubović, direktor marketinga i odnosa sa javnošću ABS Holdingsa, održati predavanje na temu „Strateško planiranje“, dok je poslednje predavanje pod nazivom „Najčešće greške na intervjuu za posao“ koje će održati gđa Jelena Vučić, HR direktor ABS Holdingsa, predviđeno za 3. april.

ABS Holdings je međunarodna grupa kompanija koja se bavi proizvodnjom energetske opreme, električnih podstanica, izgradnjom energetskih postrojenja i pružanjem kompletnih rešenja po sistemu “ključ u ruke”. ABS Holdings posluje u Evropi, Rusiji, Kini, Dubaiju i bivšim republikama Sovjetskog saveza, sa godišnjim prometom od preko 500 miliona dolara i više od 5000 zaposlenih.

Leave a Reply