IT

Program razmene studenata – Global UGRAD

Program razmene-Global UGRAD za Srbiju i ove godine nastavlja s dodelom punih stipendija akademski uspešnim i društveno aktivnim studentima. Ovo je osma generacija studenata koji će zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Američke vlade i US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs, uz podršku Američke ambasade u Beogradu i World Learning organizacije, provesti godinu dana na nekom od američkih univerziteta gde će pohađati nastavu u okviru osnovnih studija, učestvovati u vannastavnim aktivnostima, volontirati, sticati praktična iskustva i predstavljati svoju zemlju kroz raznosvrsne kulturne aktivnosti. Po povratku u Srbiju, studenti nastavljaju studije na svojim matičnim univerzitetima i fakultetima.

world-learning

Sedam generacija je u okviru nekadašnjeg FORECAST Exchange programa, a sadašnjeg Global UGRAD programa, upoznalo američku kulturu i način studiranja iz sasvim novog ugla i steklo mnoga međunarodna iskustva i prijateljstva.

Krajnji rok za podnošenje prijave je 25. decembar 2013. godine.

Prezentacija programa mobilnosti UGRAD će se održati u zbornici Fakulteta tehničkih nauka u petak, 25.oktobra u 14 časova.


Dodatne informacije o programu se nalaze na: 

http://www.ef.uns.ac.rs/obavestenja/opsta_obavestenja/2013-10-11-Global-UGRAD-Serbia-Application-Instruction.pdf

Leave a Reply