IT

Projekat: Code9

Code9 čini niz radionica na temu web programiranja, zamišljenih da studentima bliže pokažu koji su trendovi u ovoj oblasti u svetu i kod nas, kao i ono što će ih čekati nakon završetka fakulteta po zapošljavanju.

Code9 projekat je nastao iz višegodišnje uspešne saradnje Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC Novi Sad) i internacionalne IT komapnije Levi9 Global Sourcing. Code9 čini niz radionica na temu web programiranja, zamišljenih da studentima bliže pokažu koji su trendovi u ovoj oblasti u svetu i kod nas, kao i ono što će ih čekati nakon završetka fakulteta po zapošljavanju.

Code9 kurs će držati inženjeri iz kompanije Levi9 uz logističku podršku studenata, članova EESTEC LC Novi Sad. Paralelno sa održavanjem će početi dva kursa, jedan na temu Java web programiranja, drugi na temu .NET programiranja.
Jedan kurs se sastoji od 4 radionice, koje će se održavati sukcesivno subotom u trajanju od 4 časa (jedna radionica traje 4 časa).
Nakon završenih radionica svi polaznici će dobiti sertifikat o poznavanju navedenih oblasti. Ovaj projekat je naišao na odobravanje i razmevanje Fakulteta tehničkih nauka, koji je ustupio svoje prostorije Računarskog centra na korišćenje za potrebe radionica. Prepoznavši značaj ovakvog načina edukacije studenata i saradnje sa kompanijama, polaznicima kurseva Code9 će biti priznata obavezana praksa na Fakultetu uz dobijanje ocene od strane kompanije Levi9 Global Sourcing.
Na radionicama se obrađuju sledeće teme:
.NET

1. Radionica: .NET; C#; general programing concepts;
2. Radionica: APP.NET; MVC2-web programming;
3. Radionica: Microsoft Azure and WCF; Cloud programming;
4. Radionica: Mobile development – HTML5; JavaScript;

JAVA
1. Radionica: Uvod, osnovna podesavanja i alati; Sneak preview;
2. Radionica: Spring core and MVC; Razvoj i konfigurisanje aplikacije;
3. Radionica: JSP/JSTL, forms; JUnit testing; Logging;
4. Radionica: Povezivanje na bazu podataka (JPA/Spring Data); Spring security

Vremenske odrednice:

  • Prijave kandidata od 18. januara do 5. februara
  • Proces selekcije kandidata od 5. februara do 10. februara
  • Radionice Code9 počinju sa održavanjem u subotu 25. februara, završavaju se 17. marta 2012
    Za više informacija posetite code9.rs

One thought on “Projekat: Code9

  1. Mustafa

    nas kako Sajberka, ideja je, makar za ove posotrre, originalna. Tek sad sam procitao o cemu se radi, i meni se citav poduhvat dopada, jer je-drugaciji. A i odnosi se na ono sto mi u online zajednici stalno promovisemo-prebacivanje fokusa na internet. Naravno da to ima i svoje mane i nedostatke, ali za razliku od uobicajenog offline nacina dolaska do posla (stela koja se ne vidi), ovde su bar jasna pravila igre. Ko ima najvise lajkova-pobjedjuje. Pa neka se svako snalazi kako zna, i neka bude kreativan.Men` to simpaticno

Leave a Reply