IT

Projekat Evropske Komisije za mlade preduzetnike – PLAYER

Računarska gimnazija Smart učestvuje u velikom projektu Evropske Komisije – PLAYER i poziva sve mlade preduzetnike od 14 do 30 godina da im se pridruže u sredu 1. decembra u online PLAYER takmičenju. Takmičenje će se održati u 14h u Računarskoj gimnaziji Smart i namenjeno je učenicima koji su zainteresovani da saznaju kako izgleda raditi u realnom poslovnom svetu.

Ovim takmičenjem učenicima je kroz igranje video igrice približen poslovni svet. Projekat Play and Learn as Young European entRepreneurs (PLAYER) predstavlja online igru postavljenu na Facebook-u kako bi mladi umovi mogli da joj pristupe širom cele Evrope.

Igra je polazna tačka koja će buduće mlade preduzetnike testirati, naučiti kako da razmenjuju i razviju svoje poslovne ideje uz aktivnu poslovnu zajednicu i korišćenje posebnih alata za razvoj solidnog poslovnog razmišljanja i modela. Karakteristike igre (tok igre, tehnike rešavanja problema, dijalog sa drugim preduzetnicima, misija, istraživanje novih opcija, itd) će pomoći mladim preduzetnicima da razviju svoju kreativnost, inovativna rešenja, postojeći tim i poslovne mogućnosti.

Mladi preduzetnici iz cele Evrope mogu pristupiti igri i zajedno naučiti kakve sve izazove postavlja realno poslovanje, naravno uz podršku iskusnih savetodavaca (BICs, Agencija, Univerziteta), koji su bazirani u 7 različitih zemalja, koji će stimulisati radno (učeničko) okruženje i pobedničke ideje. Za sada ima preko 3.500 prijavljenih učesnika među kojima se i nalaze učenici Računarske gimnazije Smart.

Ceremonija proglašavanja pobednika ovog takmičenja će biti održana u Portugaliji krajem Januara kada će i biti proglašen pobednik sa najinovatinijim idejama – PLAYER 2011. Prvo mesto nosi nagradu od 500€ što predstavlja stimulans za sve mlade buduće preduzetnike.

Leave a Reply