E-servisi · IT

Projekti Pexima u Alpha banci Srbija

Početkom 2008. godine Pexim je zaključeio ugovor sa Alpha bankom Srbija o implementaciji Consumer Finance rešenja “Product Delivery System”, kao i rešenja za poslovno ocenjivanje i rejting “Tezauri – Scoring & Rating Engine”.

Sinergija ova dva rešenja u potpunosti automatizuje procese podnošenja zahteva za kredit, analize i ocenivanja zahteva, te izdavanja gotovinskih, potrošačkih, auto i stambenih kredita u banci. Osim automatizacije procesa u samoj banci, rešenja idu i korak dalje omogućavajući kreiranje kreditnih zahteva klijenata i van prostorija banke, iz prodavnica ili auto salona.

Na taj način distributivni kanali banke nisu više ograničeni samo na mrežu filijala i ekspozitura, već je omogućena prodaja bančinih proizvoda, na jednostavan, brz i siguran način, baš tamo gde su klijentima potrebni i u trenutku kada su im potrebni.

Pexim je u kratkom roku završio prvu fazu projekta, u okviru koje je puštena u produkciju aplikacija za izdavanje gotovinskih kredita, a u toku je realizacija potrošačkih i auto kredita.

Leave a Reply