IT

Promene na čelu Xerox-a

New Xerox LogoRoy Harding je imenovan za izvršnog direktora DMO East divizije korporacije Xerox. Baziran u Londonu, Harding će ubuduće biti zadužen za tržišta Afrike i Bliskog Istoka, Centralne i Istočne Evrope, Evroazije, Indije i Rusije. Harding je do sada radio na poziciji potpredsednika Office grupe unutar Xerox DMO.

Veteran ovih tržišta Harding je započeo karijeru u Xerox-u 1985. godine, a do sada je bio na više vodećih pozicija unutar korporacije. Između ostalih bio je generalni direktor Xerox-a za područje Bliskog Istoka i Afrike i direktor marketinga za područja Bliskog Istoka, Indije, Evroazije, Rusije i Afrike.

Na svojoj novoj poziciji biće zadužen za marketing Xerox proizvoda i usluga i odnose sa korisnicima i partnerima. Harding je nakon prelaska izložio strategiju na koju će se fokusirati njegovi timovi. Fokus timova biće na podršci menadžerima operacija, razvoju ključnih menadžera i poboljšanju finansijskih pokazatelja – toku gotovine, prihodima, profitu i povećanju tržišnog udela. Hardinga će podržavati Marius Pesinaru, zamenik predsednika operacija DMO East, iz Bukurešta. Ovo je još jedna u seriji bitnih izmenau Xeroxu. Naime, 1. jula Ursula Burns postaje prva žena afričko-američkog porekla u istoriji, koja će stati na čelo korporacije sa liste Fortune 500. Na poziciji će zameniti dosadašnju direktorku Anne Mulcahy, koja prelazi na mesto predsednice Xeroxa – druge najviše pozicije unutar korporacije.

Leave a Reply