IT

Promocija Siemens godišnje novinarske nagrade “Kroz inovacije do zelene budućnosti”

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i ove godine organizuje novinarsko takmičenje na temu “Kroz inovacije do zelene budućnosti”. Na takmičenje se mogu prijaviti svi novinari koji su objavili autorski rad (tekst, TV ili radio prilog) na ovu temu u periodu od 1. marta do 1. septembra 2011. godine u jednoj od tri kategorije – industrija, energija i medicina.

Autorske radove ce ocenjivati žiri koji ove godine čine: profesor Elektrotehnickog fakulteta, Nikola Rajković, kao i kolege iz štampanih i elektronskih medija koji su, pored ostalih, prošle godine učestvovali u takmičenju.

Sredinom septembra će biti proglašena tri najbolja novinarska rada a pobednici će, pored plakete, biti nagrađeni i zajedničkim putovanjem u inostranstvo.

Cilj takmicenja “Kroz inovacije do zelene buducnosti” je razvijanje, negovanje i unapredjivanje kvaliteta medijskog izveštavanja o energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine i primeni zelenih tehnologija. Na promociji takmičenja održanog u utorak, 2. avgusta u Ander baru razgovaralo se o značaju edukacije šire javnosti o “zelenim” temama i ekološki prihvatljivog ponašanja.

Leave a Reply