IT

Provaljeni nalozi korisnika Acer računara

Hakerska grupa koja sebe naziva Pakistan Cyber Army uspela je da dođe do potaka od oko 40.000 korisnika Acer računara. Kompromitovani podaci su bili čuvani u jednom Excel fajlu, a sadržavali su imena, telefonske brojeve, serijske brojeve softvera, kućne i e-mail adrese korisnika.

Hakeri su napad izveli korišćenjem FTP pristupnih podataka, koje je IT sektor kompanije Acer objavio na forumu za podršku korisnicima pre 3 godine. Upotrebom tih podataka uspešno su pristupili FTP serveru i preuzeli nezaštićenu .zip datoteku naziva “Country Wise Customer Data“.

Na taj način su pristupili Acerovom izvornom kodu softvera. Čini se da su tada ti objavljeni FTP podaci bili namenjeni Acerovim korisnicima za preuzimanje softverskih zakrpa idodataka.

Napadači su kazali da će više detalja o ukradenim podacima objaviti na P2P mrežama za deljenjem fajlova, a Acer još nije dao izjavu o ovom događaju, ali je preventivno isključio FTP server i forum za podršku korisnicima. VIše o napadu u izveštaju SC Magazine-a.

Leave a Reply