Categories
IT

Prvi ciklus projekta „Digitalna akademija”

Prvi ciklus projekta „Digitalna akademija”, koji Samsung realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, završen je u Nišu, a uspešnim polaznicima će biti uručeni sertifikati na svečanoj dodeli 10. aprila.

Projekat će biti nastavljen 8. maja u Novom Sadu u Edukativnom centru, gde će nezaposlena lica sa evidencije NZS-a imati priliku da prođu kroz obuke za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara i programera windows aplikacija.

Projekat „Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica i povećanja broja zaposlenih u Srbiji. U okviru ovog projekta 225 polaznika, po 75 u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, u prilici su da pohađaju programe obuka za stručnjake u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

nsz

Cilj obuka je da se polaznicima omogući sticanje neophodnih IT znanja, veština i dobra osnova za samostalan rad ili lakše zaposlenje. Treninzi su osmišljeni tako da pokriju oblasti koje su aktuelne u svetu, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva.

Program edukacija namenjen je nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u navedena tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara neophodno da polaznik ima završenu neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet. Za selekciju kandidata zadužena je Nacionalna služba za zapošljavanje prema svojoj evidenciji nezaposlenih lica.