Događaji · IT

Prvi Donatorski skup u okviru akcije e-dukacij@

Telekom Srbija je 27. marta,  organizovao prvi Donatorski skup u okviru akcije e-dukacij@, na kome je sakupljeno 1015 računara za osnovne i srednje škole širom Srbije. Na Skupu, kome su prisustvovali predstavnici kompanija koje su se uključile u akciju i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života,   prisutnima  su se obratili gospodin Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, gospodin Žarko Obradović, ministar prosvete i gospođa Jasna Matić, ministarka telekomunikacija.

Cilj donatorskog skupa je prikupljanje računarske opreme za otvaranje internet učionica u školama u Srbiji, koje će pored besplatnog interneta Telekoma Srbija, biti i adekvatno opremljene.

Gospodin Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, pozdravio je prisutne rečima: „U vremenu duboke ekonomske krize koja je zahvatila ceo svet, nema isplativijeg ulaganja od ulaganja u znanje i infrastrukturu. Verujući da uvek postoje stvari koje možemo i sami da učinimo za sebe i da kriza ne mora baš da zaustavi razvoj koji je u Srbiji pokrenut, inicirali smo akciju [email protected] koja ima višestruki značaj: ona predstavlja ulaganje u znanje, značajno podstiče razvoj interneta u Srbije i, što je najvažnije, ona snažno doprinosi modernizaciji Srbije“.

Donatorska akcija u skupstini grada Beograda

Akcija [email protected], koju su u decembru 2008. godine pokrenuli Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo i uz posebno pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, ima za cilj da osavremeni obrazovni proces. Podsećamo da je od početka akcije, Telekom Srbija uveo internet u 970 škola i do sada donirao ukupno 100 računara širom Srbije. Školama u Srbiji za popunjavanje informatičkih kabineta računarima, nedostaje još oko 24.000 računara.

Svi zainteresovani da se priključe akciji, dodatne informacije mogu dobiti na stranici [email protected].

Leave a Reply