IT

PSTech član Linux Solutions Group

PSTech sa velikim ponosom objavljuje članstvo u LiSoGLinux Solutions Group – kolaborativnoj platformi sa ciljem da promoviše i stimuliše poslovna rešenja bazirana na Linuxu, kao i da poveća svest i prihvat Linux proizvoda kod široke populacije.

Uz podršku IBM, MySQL, Novell, RedHat, Siemens Business Services i brojnih vodećih IT kompanija, evropskih univerziteta i korisnika iz privatnog i javnog sektora (gradovi Minhen, Štutgart, Nirnberg i Hal), LiSoG okuplja vodeće open source kompanije iz segmenta malih i srednjih preduzeća koja su orijentisana ka open source i Linux aktivnostima.

Namera LiSoG-a je da razvija poslovna rešenja orijentisana industrijama (vertikalama) i vodećim tehnologijama sa jasnim fokusom na izgradnji baze znanja. LiSoG opredeljenje je neutralnost u izboru platforme, proizvođača i tehnologije: fokus je na korisnicima, realnim poslovnim scenarijima (primenama) i građenju kompetencija i znanja koja će obezbediti da brojna napredna poslovna rešenja koja rade pod Linux operativnim sistemom postanu dostupna svima. LiSoG predstavlja jedan od vodećih kanala za realizaciju opredeljenja Evropske Unije ka open source orijentisanim poslovnim okruženjima.

Imajući u vidu lidersku regionalnu poziciju PSTech kada su open source bazirana poslovna rešenja u pitanju – koja je realizovana kroz partnersku saradnju sa SugarCRM, Openbravo i parnterstvima kojima gledamo u susret – LiSoG predstavlja još jedno prepoznavanje ovakve pozicije, kao i prirodnu ekstenziju i okruženje za kompanije koje teže fleksibilnosti u odabiru poslovnih rešenja i informacionih tehnologija.

Leave a Reply