Categories
IT

RAF Open Tour na jugu Srbije

U sredu 17. novembra 2010. godine, ekipa Računarskog fakulteta nastavila je RAF Open Tour 2011 serijom obilazaka gimnazija i srednjih škola na jugu Srbije. Prvog dana je posetila učenike Gimnazije “Bora Stanković” i ETŠ “Mija Stanimirović” u Nišu. A danas će predstaviti RAF gimnazijalcima u LeskovcuVranju, dok će u petak obići Gimnaziju “11. oktobar” u Beloj Palanci, kao i Gimnaziju u Pirotu.

Zainteresovanim srednjoškolcima biće predstavnjeno studiranje na RAF-u, pripremna nastava, upis na fakultet, akademski i strukovni studijski programi, aktivnosti na fakultetu i mogućnost stipendiranja najboljih. U toku su prijave za informatičko takmičenje RAF Challenge 2011, pa će ovo biti prilika da se učenici bolje upoznaju sa propozicijama takmičenja i novinama kojesu uvedene.

Krajem prošle nedelje, marketing tim Računarskog fakuleta obišao je Gimnaziju “Sava Šumanović”TŠ “Nikola Tesla” u Šidu, gde je održano predavanje na temu “Bežične, mobilne i ćelijske komunikacije s osvrtom na istorijat mobilne telefonije”. Prisutni su pokazali veliko interesovanje za studije na RAF-u, ali i za učestvovanje na informatičkom takmičenju.