IT

Ranjivost u Intel TXT tehnologiji

Sigurnosni stručnjaci kompanije Invisible Things Lab tvrde da su pronašli ranjivosti u Intelovoj tehnologiji koja ima za cilj da poboljša sveukupnu sigurnost računara.

Trusted Execution Technology (TXT) sastoji se od niza ekstenzija procesorskog skupa instrukcija te dodatnog hardvera kao što je Trusted Computing Module (TPM) kojima Intel pokušava da osigura sigurno računarstvo. Stručnjaci tvrde da su pronašli programersku grešku u Intelovom softveru kao i dizajnersku grešku same tehnologije, a ranjivosti iskorišćene u kombinaciji dozvoljavaju napadaču kompromitovanje integriteta bilo kog softvera pokrenutog pomoću TXT tehnologije.

Detalji ranjivosti biće predstavljeni sledećeg meseca na konferenciji Black Hat Security Briefing. Komapnija Intel obaveštena je o problemu, a njihov portparol izjavio je da sarađuju sa istraživačima te da još ne znaju kakve će pirode biti sledeća “zakrpa”. Ovoj ranjivosti se za sad ne pridaje veća pažnja sa obzirom da se radi o novoj tehnologiji koja još nije široko rasprostranjena.

Leave a Reply