IT

Raste dobit Microsoft-a

Američki softverski div Microsoft u poslednjem tromjesečju 2007. zabeležio je rast dobiti za čak 81%, na rekordno visokim prihodima od 16,37 milijarde dolara, usled snažnog rasta potražnje za PC softverom. “Prihodi od preko 16 milijardi dolara u ovo tromesečju premašuju naš prethodni rekord za čitave 2 milijarde“, kazao je finansijski direktor Microsofta Chris Liddell. “Izuzetno smo zadovoljni širinom i snagom raspona naših poslovnih aktivnosti poslovanja“.

Neto dobit kompanije u navedenom tromesečju porasla je na 4,7 milijarde dolara, u poređenju sa 2,6 milijardi dolara u istom razdoblju godinu dana ranije. Zabeleženi rezultati premašili su procene analitičara Wall Streeta, koji su očekivali prihode nešto niže od 16 milijardi dolara.

Microsoft takvu snažnu aktivnost pripisuje uspehu novog operativnog sistema Windows Vista, lansiranog pre godinu dana, koji je pospešio rast prihoda u sektorima poslovnih i ličnih računara, takođe beleži nastavljenu snažnu potražnju za svojim softverom, uključujući Office, Sharepoint, Exchange i Vista, saopšteno je iz ove kompanije.

Leave a Reply