IT · Telekomunikacije

Ratel objavio tendere za dve CDMA licence

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, licence će biti izdate na 10 godina, a minimalna naknada je 500.000 evra po licenci. Izvršni direktor Ratela Milan Janković kazao je prošle sedmice agenciji Beta da je planirano da se u prvih šest meseci nakon izdavanja licenci CDMA uvodi u seoske sredine, gde nema dovoljno telefona i koje nisu gusto naselejne.

Pravo učešća na tenderu za CDMA licence za nacionalnu pokrivenost imaju telekomunikacione kompanije, ali i preduzeća koja nameravaju da se bave telekomunikacijama i uplate depozit ili obezbede bankarsku garanciju od milion evra, navodi se u oglasu. Ponuđači mogu konkurisati za po jednu licencu, a tender će biti realizovan u dve faze.

U prvoj će biti prikupljenje ponude, a nakon toga će biti održana aukcija ukoliko bude tri ili više ponuđača. Prijave za otkup konkursne dokumetnacije po ceni od 50 evra mogu se dostaviti od 6. do 8. aprila. Uslov za učešće na konkursu je i uplata depozita od 10.000 evra. Rok za dostavljanje ponuda je 15. maj, a Ratel će najpovoljnije ponude izabrati do 8. juna. Licence će biti izdate osam dana nakon proglašenja pobednika tendera.

Za ovu godinu planirana je i liberalizacija fiksne telefonije, izrada pravilnika o konkursu za nove operatere je u toku, a javni poziv bi, prema dosadašnjim najavama, mogao da se održi u junu.

Leave a Reply