IT

Razvoj i integracija informacionih sistema u zdravstvu Srbije

Na jučerašnjem, izuzetno posećenom okruglom stolu, u organizaciji Udruženja informatičke delatnosti i Društva za informatiku Srbije je razmatrano upravljanje informacionim resursima u zdravstvu.

Uz prisustvo svih relevantnih stručnih subjekata koji se bave ovom temom, konstatovane su neophodne pretpostavke za razvoj Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema IZIS.

ict

Zaključeno je da mora da postoji jasno upravljanje i odgovornost u formi posebne organizacione celine na nivou ministarstva na čelu sa pomoćnikom ministra odgovornim za IT, kontinuirani nadzor sprovođenja na nivou Vlade, jasna strategija izvršavana kroz projekte i održivost angažovanja stručnih IT kadrova kao i transparentost angažovanja sredstava iz kredita i donacija.

Sadašnje stanje je ocenjeno kao dezintegrisano, i koje nije u funkciji korisnika informacija i u krajnjem slučaju korisnika sistema zdravstvene zaštite. Dogovorene su kontinuirane aktivnosti komunikacije sa novopostavljenim zvaničnicima Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije.

Leave a Reply