E-servisi · IT

Reakcija na krađu opreme za Digitalni kabinet u Novom Pazaru

Jasna Matić, bivša ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, najoštrije osuđuje vandalski čin krađe digitalnog kabineta u OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Pazaru.

OŠ Vuk Karadžić u okviru projekta Digitalna škola, koji je jedan od najvećih i najvažnijih zadataka ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo i podrazumeva postavljanje 30 hiljada radnih stanica u osnovnim školama širom Srbije, čija je ukupna vrednost oko 1,2 milijarde dinara.

Podsećanja radi, kompjuterska oprema za trideset radnih mesta isporučena je Projekat obuhvata opremanje računarima 2.910 školskih objekata, kao i lap-top računarima i projektorima u malim seoskim školama.

Cilj projekta jeste da se svim đacima u Srbiji omoguće isti uslovi rada, da na inovativan i interaktivan način, koristeći prednosti koje im savremene tehnologije omogućavaju, lakše uče i savlađuju sve predmete.

Veoma sam razočarana da se ovakvi projekti koji predstavljaju ulaganje u obrazovanje đaka, a to znači u budućnost Srbije, takođe nalaze na udaru provalnika i onih koji o toj budućnosti očigledno ne misle, već im je jedino važna lična i nelegalna dobit. Najoštrije osuđujem ovaj čin i očekujem da će nadležne službe u najskorije vreme identifikovati i kazniti počinioce. Zadatak nadležnih biće olakšan činjenicom da je oprema specifične konfiguracije što je čini jedinstvenom u Srbiji i lako prepoznatljivom“, izjavila je bivša ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

Leave a Reply