IT

Recycleton maratonska reciklaža elektronskog otpada u Loznici

NVO Think Big Team u saradnji sa BiS Reciklažnim centrom iz Pančeva, organizuje u nedelju30.maja u Loznici prikupljanja elektronskog otpada od građana, u okviru maratonskog projekta „Recycleton“. Zelenipunkt za odlaganje elektronskog otpada biće postavljeni u periodu od 11h do 16h, kod Vukovog doma kulture, gde ćegrađani na adekvatan način moći da odlože računare, računarske komponente, skenere, štampaće, kablove, USB-ove, UPS-eve, mobilne i fiksne telefone, punjače, pegle, video rekordere, kasetofone i sl.
Koordinatori akcije u Loznici ispred NVO Think Big Team Nikola Mladenovic i Radojka Nikodinović, najavljuju da je zagrađane koji žive na široj teritoriji grada i koji neće biti u mogućnosti da dođu, obezbeđen broj telefona 064/0730730 ,na koji mogu da se jave ili pošalju SMS. Volonteri Think Big Team-a ce Eko kombijem dati sve od sebe da izađu usvima u susret i preuzmu elektronski/električni otpad, koji će se dalje reciklirati u BiS Reciklažnom centru iz Pančeva.
Projekat “Recycleton- Loznica” se realizuje se uz podršku Americke ambasade u Beogradu, Americkog saveta zameđunarodno obrazovanje i volontera Kancelarije za mlade.Na dan same akcije očekuje se dolazak Ambasadora Sjedinjenih Drzava u Srbiji, gospodje Meri Vorlik kao i dolazakvelikog broja volontera, bivših ucesnika A-SMYLE i SYLP programa iz cele Srbije.Recycleton maratonska trasa prikupljanja EE otpada krenula je od Leskovca a dalje se kreće preko Niša, Loznice,Novog Sada, Subotice i završiće se trodnevnom konferencijom i akcijom u Beogradu, septembra 2010. godine.Prepoznavši problem nemogućnosti legalnog odlaganja elektronskog i električnog otpada za građane širom Srbije, uakciji “Recycleton”, zeleni punktom za odlaganje, EE otpad će se na legalan način i ekološki održiv način reciklirati.

Leave a Reply