IT

Renault koristi HP-ovo rešenje za privatni cloud sistem

HP omogućava razvoj Renaultovih novih telematskih usluga za vozila sa nultom emisijom

HP je započeo saradnju s francuskom automobilskom kompanijom Renault koja će primeniti HP Utility Services rešenje radi razvoja inovativnih telematskih usluga za svoja električna vozila.

U kombinaciji sa Nissanom, Renault je četvrti proizvođač automobila na svetu i lider u oblasti vozila sa nultom emisijom. Renault i Nissan zajedno investiraju u razvoj električnih automobila, litijum-jonskih baterija i naprednih telematskih usluga.

Povezana telematika električnih vozila omogućava vozaču da proveri status baterije i lokaciju najbliže stanice za dopunu, kao i da vidi informacije o stanju u saobraćaju ili d akoristi cloud aplikacije poput osiguranja po sistemu „plati koliko voziš“.

Renault je odabrao HP Utility Services rešenje za svoju evropsku IT infrastrukturu i upravljanje tehničkom primenom, kako bi dobio potrebnu snagu i obezbedio veću fleksibilnost da ispuni poslovne ciljeve uz minimalne troškove.

Konfigurisana i testirana HP-ova konvergentna infrastruktura koja se nalazi u HP-ovom vrhunski zaštićenom Tier 3 data centru u Grenoblu, Renaultu pruža brz pristup najnovijim HP-ovim serverima, storidžima, kao i tehnologijama u oblasti umrežavanja, napajanja i hlađenja.

Ovo ekonomično rešenje omogućava pokretanje automatizovanih procesa koji skraćuju vreme, i smanjuju troškove i kompleksnost pokretanja Reanultovih novih kritičnih poslovnih aplikacija. Redovno obnavljanje ugrađene tehnologije i fleksibilno dodeljivanje kapaciteta obezbeđuju da ova IT infrastruktura bude moćna i spremna za buduće potrebe.

Model plaćanja prema upotrebi smanjuje nivo kapitalnih investicija i obezbeđuje predvidljivost tekućih troškova. Pored toga, omogućava često prilagođavanje radi podrške projektovanom rastu, kao i usklađivanje sa ugovorenim kvalitetom usluga i bezbednosti koju Renault očekuje.

„Kombinacija HP-ove tehnologije i cloud usluga omogućava nam da kreiramo sveobuhvatna, inovativna i integrisana rešenja koja korisnicima kao što je Renault omogućavaju da efikasnije ostvare tržišne, troškovne i ekološke ciljeve“, rekao je Gerald Karsenti, predsednik i izvršni direktor, HP Francuska.

Leave a Reply