Događaji · IT · Software

Rešenje BI4Dynamics preduzeća NPS dobilo Microsoft nagradu za najbolji BI proizvod u regiji

Na Microsoft konferenciji u Hjustonu (Worldwide Partner Conference 2008, Houston) NPS je dobio izuzetno priznanje – nagradu za najbolje rešenje na području poslovnog izveštavanja (BI) u regiji srednje i istočne Evrope.

Rešenje BI4Dynamics je inovativno rešenje za poslovno izveštavanje, koje preduzećima svih veličina omogućava da brzo i bez velikog troška uvedu platformu za analizu podatka i izveštavanje.

Budući da NPS planira širenje na globalno tržište i uspostavljanje mreže partnerskih preduzeća za prodaju i implementaciju ovog rešenja, u NPS-u su ubeđeni da je ovo visoko priznanje došlo u pravom trenutku i da će im u mnogome pomoći da ovaj izuzetan proizvod brzo postane opšteprihvaćeni standard.

BI4Dynamics je celovito rešenje za poslovno izveštavanje koje preduzećima omogućava da brzo i efikasno uvedu poslovnu analitiku i izveštavanje koje se bazira na podacima iz poslovnih rešenja Microsoft Dynamics. Čitavo rešenje sastoji se od instalacije, predefinisanih OLAP kocki i unapred određenih izveštaja. Rešenje nije vezano na tačno određenu programsku opremu, što korisnicima omogućava izbor različitih klijenata za pristup podacima (na primer: Microsoft Excel…)

»Standardizacijom i prethodnom pripremom različitih komponenti postigli smo da je, korišćenjem „čarobnjaka“, rešenje moguće postaviti za manje od jednog sata, što je odličan rezultat za BI rešenje« objasnio je Grega Jerkič, vođa tima za BI rešenja u okviru NPS grupe. »Veći deo razvoja rešenja realizovali smo sami, u preduzeću, ali smo sarađivali i sa priznatim slovenačkim stručnjacima koji su nam posredovali svoja znanja i iskustva.«

Nakon brojnih uspeha, naročito u Sloveniji, a zatim i celoj regiji, u protekloj godini uspostavili smo i prve kontakte sa partnerima u drugim državama, što će ubrzo značajno povećati prisustvo ovog rešenja na međunarodnom tržištu. Nagrada koju nam je dodelio Microsoft je važno priznanje za sav do sada uloženi trud.

Verujemo da će nam olakšati proboj na globalno tržište, koji planiramo u narednim mesecima. NPS se, naime, već intenzivno priprema za važan projekat u kome će ovo naše rešenje biti korišteno u okviru do sada najveće Dynamics NAV instalacije na svetu. Biće će to pilot instalacija, a svi mi u NPS-u smo čvrsto uvereni da ćemo projekat okončati sa uspehom.

»Preduzeće NPS je primilo važnu nagradu koju Microsoft dodjeljuje na globalnom nivou, što znači da je konkurencija izuzetno oštra,« izjavio je Matej Potokar, generalni direktor slovenačkog lokalnog Microsofta. »Uzbuđeni smo što Microsoft svojim partnerima po čitavom svetu može pomoći pri promociji i povećanju obima inovativnih rešenja, kao što je BI4Dynamics. Uvereni smo u daljnji uspeh rešenja i iskreno čestitamo preduzeću NPS na zaista velikom uspehu

Microsoft je nagrade podelio u 23 kategorije, a nagrađeni su bili izabrani među 47.000 partnera u regiji. NPS je primio nagradu za svoju inovativnost i predanost saradnji sa Microsoftom. Nagrade su namenjene onim partnerima u regiji srednje i istočne Europe koji su prepoznali novu tržišnu priliku, iskoristili je upotrebom najnovijih Microsoft tehnologija i istovremeno pokazali visok stepen inovativnosti, kako u tehnologiji tako i na području poslovanja.

Leave a Reply