IT

Roy Taylor pridružio se AMD-u na mesto lidera globalnog kanala prodaje

 AMD  je danas objavio da se Roj Tejlor (Roy Taylor) pridružio kompaniji na mesto potpredsednika i lidera Globalnog Kanala Prodaje, i da će biti odgovoran višem potpredsedniku i direktoru prodaje Džonu Brnu (John Byrne). Na svom novom random mestu, Tejlor će biti odgovoran za upravljanje i razvoj poslovanja AMD-ovog kanala prodaje.

“Roj je u industriji veoma poznat po svojoj energičnosti, njegovim sposobnostima za uočavanje novih prilika i njegovom fokusu na ostvarenju rezultata,” rekao je Brn. “Veoma sam uzbuđen što se on priključio našem timu kako bi poslovanje našeg kanala prodaje doveo na novi nivo. Rojev entuzijazam i strasni tehnološki evanđelizam će pomoći u jačanju poslovanja našeg kanala prodaje, uz naše predstavljanje novih nisko-potoršnih APU-ova i diskretnih GPU-ova tokom 2013. koji će doneti izuzetnu vrednost, nenadmašne grafičke sposobnosti i živopisno korisničko iskustvo.”

Tokom 25 godina provedenih u industriji, Tejlor je imao raznovrsnu karijeru kao tehnološki evanđelista, strateg sadržaja i preduzetnik kako u novoosnovanim tako i u renomiranim kompanijama. On se AMD-u pridružio iz Rightware-a, novoosnovane softverske kompanije sa sedištem u Finskoj, gde je obavljao funkciju glavnog direktora prodaje. Pre Rightware-a, Tejlor je proveo deceniju u NVIDIA-i gde je obavljao više vodećih funkcija uključujući funkcije potpredsednika odnosa za telekomunikacije, potpredsednika odnosa za sadržaje i mesto CTO-a za PCGA (PC Gaming Alliance), potpredsednika za GPU prodaju i potpredsednika za prodaju u EMEA regiji.

Strastveni igrač i IT entuzijasta, Tejlor je započeo svoju karijeru u poslu distribucije komponenti i bio je osnivač Addtron-a, firme koja je u Europe zastupala prodaju i marketing IT lidera poput Aureal-a, IBM Microelectronics-a, NEC-a, Nexgen-a, i drugih. Tejlor ima diploma sonovnih studija u ekonimiji sa Maidstone Koledža, Kent, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Leave a Reply